Doekle Terpstra ‘aanjager’ samenwerking zorg en onderwijs

Doekle Terpstra ‘aanjager’ samenwerking zorg en onderwijs

Naar aanleiding van het rapport ‘Naar nieuwe zorg en zorgberoepen: de contouren’ willen de minister Edith Schippers (VWS) en Jet Bussemaker (O&W) een impuls geven aan de samenwerking tussen onderwijs- en zorginstellingen. Hiervoor is de Doekle Terpstra aangesteld als aanjager. Volgens minister Bussemaker is het belangrijk dat scholen en zorginstellingen nauwer samenwerken om in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de zorg.

Attribution: Bron: Skipr.nl

Reactie

 1. Ellie Markhorst 10-09 at 08:53 - Reply

  Beste mensen,

  Even een enthousiast verhaal over Elver (een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking) omdat we hier al gestart zijn met samenwerken tussen werkveld en scholen met ons Wijkleercentrum.
  In dit Wijkleercentrum, kunnen 40 studenten vanuit de regionale ROC`s en HBO scholen integratief leren. Het ROC Graafschap College levert de wijkdocenten waarvan alle studenten kunnen profiteren.Studenten van verschillende niveaus en opleidingen leren van elkaar en met elkaar. Binnen onze organisatie worden de koppelingen gemaakt. De intentie is onderwijstijd binnen Elver te geven. Ook medewerkers melden zich aan om hun expertise te delen met studenten.
  Docenten gaan naar de praktijk om de werkbegeleiders te helpen de theorie praktisch te maken.

  Kortom: een dynamische leeromgeving waar uiteindelijk ook onze cliënten beter van worden.

  Meneer Terpstra: we nodigen u graag uit om eens te komen kijken hoe het ook kan!

Plaats een reactie